Evde Ağız ve Diş Sağlığı
23 Eylül 2022

Evde Ağız ve Diş Sağlığı

Evde Ağız ve diş sağlığı hizmetleri; Özveri, Şefkat, Sevgi, Sabır, HoŞgörü, Gönüllülük, Güven ister.

Hastanemiz Mayıs 2011 tarihinde Evde Ağız-Diş Sağlığı hizmeti vermeye başlamıstır. Evde Ağız-Diş Sağlığı hizmetleri kişinin bulunduğu ev ortamında muayene ve tedavi hizmetlerini kapsar.

Amacımız; Yatağa bağımlı sürekli bakım ve takibe ihtiyaç duyan hastalarımız ile ailelerine sevgi, hoşgörü, özveri, şefkat duygularını eksik etmeden gerekli özeni göstererek ağız diş sağlığı alanında tıbbi tedavi hizmetini sağlamaktır.

Evde Ağız Diş Sağlığı Hizmetlerinden Kimler yararlanabilir?

Tekirdağ İli Tekirdağ Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği sınırları içerisindeki evde takibi zorunlu engelli (fiziksel ve mental), yatalak ve benzeri durumda olan (KOAH, felç, terminal dönem kanserler vb.) hastalar bu hizmetten faydalanabilirler.

Evde Ağız ve Diş Sağlığı Ekibimiz ve Donanımı Evde Ağız-Diş Sağlığı Birimimizde bir diş hekimi, bir dis protez teknisyeni, bir hemşiregörev yapmaktadır.

Evde Sunulan Ağız Diş Sağlığı Hizmetleri Nelerdir?

Evde Bakım Ekibi tarafından muayeneleri yapılarak genel durumları değerlendirilir. Bunun sonucunda hastadan tedavi öncesi mevcut hastalıkları ve genel durumu nedeniyle konsültasyon istenebilir. Talep edilen konsültasyonların sonucuna göre hastaların tedavi işlemlerine başlanır.

Hastanemiz evde Ağız-Diş sağlığı hizmetlerinde dişçekimi, diş taşı temizliği, sabit ve hareketli protez işlemleri yer almaktadır. Ayrıca ağız hijyeni eğitimi de verilmektedir.

Hastalarımızın evde yapılması mümkün olmayan ağız diş tedavi işlemleri, hastanemizdeki Evde Ağız-Diş Sağlığı Birimine davet edilerek tamamlanır.

Evde bakım programına alınan hastalar randevu sistemi ile ve mesai saatlerinde takip edilmektedir.

Evde Ağız Diş Sağlığı Birimine Nasıl Başvurulur?

Hasta/hasta yakını ilgili birime direk gelerek veya aşağıdaki telefon numaralarını arıyarak müracaat edebilir;

Evde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri Birimi     444 38 33
Başvurular Nasıl Değerlendirilir?

Hastalarımız müracaat sırasına göre değerlendirilerek ziyaret programları hazırlanır ve hastalarımızın tedavileri gerçekleştirilir. Hastalarımıza ziyaret bilgileri ziyaret tarihinden Üç gün önce Hastanemiz ilgili birim çalışanları tarafından telefonla aranarak bildirilir. Ziyaret takviminde oluşan değişiklikler Hastanemiz birim çalışanları tarafından ilgili hastalarımıza bildirilir.

Hasta ve Yakınlarının Dikkat Etmesi Gereken Hususlar;

Hastalarımıza daha iyi hizmet sunabilmek için, hastalarımızdan ya da hasta yakınlarından müracaat sırasında tedavisi için müracaat edilen hastaya ait, kimlik bilgileri, kronik hastalıkları ve varsa bunlara ait raporlarının bilgileri istenmektedir.

Evde Ağız ve Diş Sağlığı Ekibimiz Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu tipte hazırlanmış özel kıyafetler giyerler. Ekip üyeleri turkuaz rengi pantolon, mevsime göre beyaz tisört/kazak, turkuaz rengi yelek/mont giyerler. Kıyafetlerde Hastanemizin, Saglık Bakanlıgı’nın ve Bakanlık Evde Saglık Hizmetleri Biriminim amblemleri mevcuttur. Ayrıca ekip üyeleri Hastanemize ait kimlik kartları taşımaktadır.