Bir Gün Değil, Her Gün Önceliğimiz Sizsiniz!
16 Ocak 2023

Bir Gün Değil, Her Gün Önceliğimiz Sizsiniz!

MERKEZİMİZDE ENGELLİ BİREYLERE YÖNELİK

Sağlık Kurumlarında Özürlü Bireyler İçin Ulaşılabilirlik Temel Bilgiler Rehberi doğrultusunda Merkezimizde Engelli bireylere yönelik; Hasta Kayıt Kabul, Klinik Poliklinik Hizmetleri, Yönlendirme Hizmetleri ve Bahçe Otopark Düzenlemeleri bulunmaktadır. Ayrıca Hasta Kayıt Kabul, Klinik vb. alanlarda işaret dili eğitimi alan sertifikalı personellerimiz mevcut bulunmaktadır.

HASTA KAYIT KABUL
Engelli bireylere yönelik Hasta Kayıt biriminde ayrı bir banko oluşturulmuş olup, sıra beklemeden hasta kayıt işlemleri yapılmaktadır.

KLİNİK/ POLİKLİNİK HİZMETLERİ
Engelli bireyler MHRS’ de kendilerine ayrılan kontenjandan faydalanarak randevularını öncelikli olarak oluşturmaktadırlar. Merkezimizde Engelli bireylere özel 1(bir) poliklinik odası bulunmaktadır. Poliklinik girişlerinde bekleme alanları bulunmakta olup tekerlekli sandalyeler için yeterli genişlik mevcuttur.

Engelli bireylere yönelik engelli tuvaleti bulunmaktadır.

Engelli bireylere yönelik girişten asansörlere engelsiz ve kısa mesafede ulaşım sağlanmış ve asansörler engelli bireylere uygun düzenlenmiştir.

BAHÇE OTOPARK HİZMETLERİ
Engellilere ayrılan park yerleri bina girişine yakın, uygun boyutlarda ve aydınlatması yapılmıştır.